Oferta de cursos d’acollida (curs 2024-2025)
El català és la llengua pròpia de la UVic-UCC. La majoria d’assignatures dels estudis de grau presencials s’imparteixen en català. Abans de matricular-te, pots consultar la llengua de docència de cada assignatura en dos llocs: al formulari de matrícula i a l’apartat «Pla d’estudis» de la pàgina web del teu grau.
El mes de setembre, abans d’iniciar les classes de grau, pots fer un curs intensiu de català gratuït de dues setmanes que et permetrà entendre el contingut de les assignatures posteriorment.
A1
| Català A1 (intensiu) INFO Modalitat presencial 36-40 h a l’aula (4 hores/dia) 1 ECTS
| 1a edició Del 02/09/2024 al 13/09/2024 (L’11 de setembre és festiu!) De dilluns a divendres, de 8.30 a 10.30 h i d’11.00 a 13.00 h |
Inscripció tancada |
2a edició Del 16/09/2024 al 27/09/2024 De dilluns a divendres, de 8.30 a 10.30 h i d’11.00 a 13.00 h |
Inscripció tancada |
Recursos per a l’acollida lingüística i cultural
En els darrers anys, centenars d’estudiants internacionals han arribat a Catalunya sense saber quina és la situació lingüística. N’ets un? Per descomptat deus haver tingut contacte amb el castellà, una llengua que parlen més de 300 milions de persones a tot el món, però potser no tens una idea clara de què és el català. Et presentem alguns fets que et poden ajudar a omplir els buits.
Acabes d’arribar a Catalunya? T’interessa aprendre les dues llengües principals que s’hi parlen? Aquesta guia de butxaca t’introdueix tant al català com al castellà. Veuràs que tenen molt en comú i com n’és de fàcil començar a parlar totes dues llengües. Treu-te de sobre la timidesa i comença! Pot ser una experiència que et canviï la vida.
Aquest recurs pretén que estudiants sense nocions de llengua catalana que fan una estada, un curs o un grau en una universitat a Catalunya s’animin a parlar en català des del primer contacte amb aquesta llengua i adquireixin coneixements bàsics de llengua i cultura catalanes.
La Guia de suport a l’intercanvi lingüístic és un recurs de pràctica lingüística i foment de la interculturalitat.
Conversem? ajuda els estudiants d’acollida a fer el pas i crear un espai per a la pràctica lingüística. La idea és que cada alumne d’un curs de català pugui comptar amb el suport d’un mentor o voluntari amb qui posar en pràctica els coneixements adquirits a classe i guanyar confiança.