Notícies

La UVic-UCC participa en la campanya “Si et canvien la llengua, no et tallis”

Dimarts passat a la tarda es va donar el tret de sortida a la campanya de la Generalitat de Catalunya “Si et canvien la llengua, no et tallis”, que pretén difondre les bústies de drets lingüístics a les universitats, una iniciativa en què la UVic-UCC també participa.

Aquesta campanya, que s’emmarca en les mesures previstes en el Pla d’enfortiment de la llengua catalana en el sistema universitari i de recerca de Catalunya, vol garantir els drets lingüístics de l’estudiantat i el professorat, tenint en compte que les universitats catalanes tenen el compromís de mantenir la llengua de docència indicada als plans i a les guies docents.

Per tal de vetllar perquè aquest compromís es compleixi, des de la UVic-UCC i la resta d’universitats es posa a disposició dels estudiants les bústies de drets lingüístics, per tal de canalitzar, de manera confidencial, les consultes i queixes sobre canvis en la llengua de docència anunciada o per altres motius. A la UVic, per ara, les queixes sobre drets lingüístics es poden fer arribar a través d’un formulari d’URespon, a l’apartat de Serveis Lingüístics.

La campanya “Si et canvien la llengua, no et tallis” per a la difusió de les bústies de drets lingüístics, inclou la distribució de cartells i postals als espais de la Universitat, com també la presència d’animacions per xarxes socials. Es completa amb un web de la campanya que conté una llista de totes les bústies de drets lingüístics i, a partir de la pròxima setmana, amb l’emissió d’un anunci del 012, i la publicació d’anuncis en la premsa escrita i en suports digitals.